Region

Svet

Prvi glas Srbije: Ispao Filip Mitrović (Video)

Posle žestoke borbe u duelu između Filipa Mitrovića i Davora Jovanovića, tročlani žiri koji čine Vlado Georgiev, Lena Kovačević i Saša Milošević Mare posle ni malo lake odluke složili su se da takmičenje večeras napusti Filip Mitrović.

Prvi glas Srbije: Ispao Filip Mitrović (Video)



Muzički šou Prvi glas Srbije ulazi u svoju završnicu, a želja za pobedom kod takmičara je sve veća i jača. Večerašnja emisija imala je temu "Pesme današnjice", a preostalih pet finalista na samom početku otpevalli su zajedničku numeru "Celu noć i celi dan" grupe MVP, što je publiku posle prvih taktova podiglo na noge.

Takmičari su večeras pevali po dve pesme i to jednu domaću i jednu stranu , a prva na scenu je izašla Nevena Đorđević koja je kao prvu pesmu otpevala "Firework" od Katty Perry. U stilu svetskih zvezda Nevena je uz dve igračice blistala na sceni, što je primetio i žiri, pa su i komentari bili odlični.

Mare: "Izgleda kao da jako voliš ovu pesmu i trebalo bi da ideš u ovom pravcu, sjajna izgledaš i odlično si pevala".

Lena je takođe bila oduševljena: " Molim te pogledaj šta je radila Cindy Lauper. Ceo tvoj nastup me podsetio na nju. Sjajno si otpevala ovu jako tešku pesmu". Vlado je u duhovitom stilu takođe za Nevenu imao samo reči hvale:

" Odlično si izvela pesmu iako sam se plašio kada sam video šta si dobila da pevaš. Izvukla si se, a  i dosta su ti pomogle igračice kao i meni. Sjajno i svaka čast".

Posle Nevene na sceni se pojavio najveći miljenik publike Igor Terzija koji je na veliko iznenađenje pevao pesmu Harisa Džinovića " Muštuluk", što je oduševilo publiku i žiri. Vlado, Mare i Lena su imali samo reči hvale i nisu mogli da sakriju svoje oduševljenje što je Igor konačno pokazao da može da peva svaki žanr.

Prvi glas Srbije: Ispala Darija Lukić (Video)
"Ozbiljno si nas razveselio večeras, jer ovo od tebe nismo očekivali. Do sada u tvom glasu nisam čuo ni jedan triler, jer nije bilo potrebe zbog pesama koje si do sada pevao, ali sada kada je trebalo pojavio se i triler. Sjajno. Izgledaš fenomenalno večeras, jedino mi je ta maramca u džepiću višak, ali je stajling takođe odličan" - rekao je Vlado.

Mare: "Ti imaš mnogo fanova, ali posle večerašnje emisije imaćeš ih još više. Ja ću ti reći samo jedno, ja sam večeras jako ponosan, jer sam bio siguran iako moj kolega Vlado nije, da ćeš ti i narodnu muziku odlično znati da otvepavaš. Svaka čast".

Lena: " Svaka čast. Toliko mi je drago da smo te konačno čuli i dokazali da možeš da pevaš svaki žanr".

Treći na scenu u stilu rok zvezde izašao je Filip Mitrović koji je pevao pesmu "Use somebody"  grupe Kings of Leon. Energičan nastup izazvao je ovacije u publici, a oduševljenje kod žirija.



Vlado je bio srećan jer je Filip za razliku od prošlog puta kada je pevao takođe rok pesmu sada imao i nastup u takvom fazonu: "Sve u svemu bravo, konačno si sada imao i adekvatan nastup. Iako pesma zvuči naivno jako je zahtevna, a ti si je odlično otpevao. Mislim da ti ovaj stil leži i da bi u tom pravcu trebao da gradiš svoju muzičku karijeru" - rekao je Vlado.

Mare je takođe imao samo reči hvale: "Ovo je definitvno tvoj fazon, znajući da imaš mnogo publike sigurno ćeš uspeti u tome. Ono što mi se sviđa kod tebe je to, što sve što veče pre takmičenja zamisliš to uradiš na sceni. Sjajno otpevano".

Lena: " Ja se slažem sa kolegama. Ti si u svim emisijama do sada držao visok nivo i to se ceni. Pesma nije nimalo laka, a ti si se odlično snašao i svaka čast na tome. Lepo ti stoji ovaj stil i trebalo bi da karijeru gradiš u ovom pravcu.

Posle Filipa nastupio je Davor ovanović koji je pevao pesmu "Just the way you are" koju izvodi Bruno Mars.



Lena: "Super je bilo, čestitam. Ovo je jedna takođe teška pesma, a ti si se odlično snašao". Mare je zaključio da ih večeras samo hvale, ali da su itekako to zaslužili:

" Tvoja energija je uvek bila na visokom nivou, ali si naučio da je kanališeš i da je nekome ko možda ne voli stranu muziku, približiš na pravi način. Sjajno"- rekao je Mare.

Vlado je takođe imao samo reči hvale: "Sjajno si pevao, odličan nastup, stajling ti je fenomenalan" - rekao je Vlado, a onda se našalio: " Davore, kad god kažeš devojci da je amaizing uvek će ti okrenuti leđa, kao i ova dama večeras sa kojom si bio na sceni. Sjajan si bio".

Prvi krug je zatvorila Aleksandra Dabić sa pemom Severine "Tridesete". Žiri je Aleksandrinim nastupom takođe bio oduševljen.

Lena: "Aleksandra ti ne prestaješ da me iznenađuješ. Toliko umeš da se transformišeš da si me na trenutak izmestila odavde i zamislila sam da sam u nekom filmu Pedra Almodovara. Ja iskreno ne znam ovakvu verziju pesme, ali mi se jako dopala".

Mare je jedino zamerku imao na dugačku haljinu koja je malo Aleksandri pravila problem: "Ovo je hit pesma koju mnogi vole, ali ja sam tebe navikao da čujem u energičnijim pesmama. Pošto si je pevala svom Joci odlično si se snašla i tvoja energija se osetila".

Vlado: " Mene uopšte nisi iznenadila, jer si pevala od svega po malo. Kao što smo hvalili sve tako ću i tebe, mislim da ti ova pesma nije baš najbolje legla i da ćeš sa drugom pesmom podići energiju, ali da me neko neshati pogrešno, bila si sjajna".

Drugi krug odličnim scenskim nastupom otvorio je Igor Terzija sa pesmom "Wonderful life" grupe Hurts i izazvao opšte oduševljenje u publici.

Vlado: "Korektno sa tvoje strane, kao što je i ova pesma. Nisi imao šta puno da pokažeš, ali si ti to mnogo puta do sada dokazao. Čista desetka, a stajling ti je broj jedan večeras". Lena je bila više nego oduševljena Igorovim nastupom, kao i Mare:

" Ne bih da se ponavljam, moćan nastup, sjajno otpevano. Ono što mi se posebno dopalo je to da si iz ove pesme koja nije nešto zahtevna uspeo da izvučeš maksimum i na tome ti hvala" - rekla je Lena.

Mare: Bio si jako sugestivan na sceni, minimalno pokreta si imao i to je ono što mi se jako dopalo. Nama fali takvih pevača, ali sada smo definitivno dobili jednog. Treba da glasaju za tebe. Ono što sam prokomentarisao i prošli put, super si se snašao sa dve devojke na sceni, ali večeras si prevazišao sebe sa četiri. Svaka čast".

Druga je nastupila Nevena Đorđević sa pesmom Jelene Tomašević "Košava". Žiri je kao i do sada imao samo reči hvale, a Nevena je zablistala na sceni.

"Jako lepo, jako moćno i hvala ti na ovakvom izvođenju pesme" -  bio je kratak Mare. Lena je takođe pohvalila Nevenu: " Toliko je lepo videti te kako se transformišeš i postaješ prava dama. Iako si mlada ti jako zrelo pevaš i to je tvoj veliki kvalitet".

Vlado:" Nevena imam jednu zamerku..... Ma šalim se, bila si sjajna, bravo".

Filip Mitrović pevao je pesmu "Ljubavi" od Željka Joksimovića i po prvi put večeras dobio je jednu malu zamerku od strane Mareta.

"Pohvaliću tvoj trud na sceni, ali imam jednu malu zamerku, kad si pevao niske tonove nisi bio sugestivan pa sam se uplašio da nećeš moći da izneseš pesmu na pravi način, ali pošto si ti kralj visokih tonova, uspeo si da popraviš utisak. Sve u svemu bio si sjajan" - rekao je Mare.

Vlado: "Odlično si otpevao iako si imao jako zahtevnu koreografiju. Bio si sjajan, a bilo je i nekih momenata kojih nema u originalu, a zvučalo je fenomenalno".

Lena: " Stilski ti po mom mišljenju više leži prethodna pesma, ali ova pesma ni malo nije laka i hvala ti što si je otpevao na svoj način. Odličan si bio".

Posle Filipa na scenu je izašao Davor Jovanović koji je pevao pesmu Sergeja Ćetkovića "Znaj da moja si" i od strane žirija dobio male kritike za nastup.

Lena: "Dobra intonacija, ova pesma ti je bila blaga koska, ali si se odlično snašao. Svaka čast, uspeo si da održiš intonaciju iako ti nije bilo lako".

Mare je imao primedbu, jer se Davor nije uneo u pesmu: "Malo si prekorio prvu strofu i moraš kad pevaš baladu da je doneseš na pravi način. Inače sam uživao u tvom izvođenju".

Vlado: " Što se tiče kritika slažem se sa mojim kolegama. Jako dobar glas imaš i jako si širok. Ja i još nisam zaboravio onu "Vlajnu", tu si me oduševio i jedna stvar, nemoj nikad da ti odelo bude oslonac za samopouzdanje.

Poslednja na scenu je izašla Aleksandra Dabić koja je pevala jako zahtevnu pesmu što se tiče nastupa Lady Gage "Born this way".

Mare: "O pevanju neću više da pričam da ne postanem dosadan sa ponavljanjem, odličan scenski nastup. Bravo".

Lena: Moram da pohvalim stilistu i šminkera, odličan stajling, dobro si se snašla sa pesmom i koreografijom". Vlado je imao male zamerke na pevanje: " Bilo je par brlja, ali je i pesma takva da nemaš vremena da uzmeš vazduh. Sve u svemu bilo je odlično, svaka čast".

Specijalna gošća večeri bila je Nina Badrić koja je otpevala pesmu sa novog albuma "Dat će nam Bog".

Došao je i najdramatičniji trenutak večeri, ko od pet kandidata po mišljenju publike treba da ode u duel. Najmanji broj glasova imali su Filip Mitrović i Davor Jovanović. Posle otpevanih pesama teškom odlukom, žiri je odlučio da takmičenje napusti Filip Mitrović.

J.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>