Region

Svet

Zvonko Bogdan sutra u Sava Centru

Poznati interpretator panonske šansone Zvonko Bogdan održaće sutra tradicionalni jesenji koncert u Sava centru, gde će sa svojim tamburašima izvesti pesme poput "Hej, salaši na severu Bačke", "Kad padne prvi sneg", "Kad sam bio mlađan lovac ja", "Ko te ima taj te nema", najavila je agencija "Long plej".

Zvonko Bogdan sutra u Sava Centru



"Već nekoliko jeseni sastajem se sa Beograđanima u Sava centru u kome nas greje dobra pesma, uz čiju pomoć putujemo te večeri kroz prošlost Panonije. I tada, bar malo, starije podsetimo, a mlađima pokažemo kakav je duh vladao nekad brojnim boemskim mestima u Beogradu", izjavio je Zvonko Bogdan uoči koncerta. Somborac poreklom, šezdesetih godina prošlog veka došao je u Beograd da studira glumu i slučajno počeo pevačku karijeru pokušavajući da zaradi za školovanje nastupima u "Unionu", a onda je nastavio da peva sledeće tri decenije.

Sa čuvenim tamburaškim orkestrom Janike Balaša snimio je album "Biseri narodne muzike" (1973), na kome je i njegova pesma "Hej salaši na severu Bačke".

"Nisam sklon velikim divanima, sve što hoću da kažem, to uradim kroz stih i pesmu. Godinama se bavim sakupljanjem izvornih narodnih i starogradskih pesama i romansi, mađarskih i sa područja Panonije", objasnio je Bogdan.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>