Region

Svet

Vesna Stanojević: Buba Dobrosavljev je iz straha promenila iskaz (Video)

Posle promene iskaza koji je voditeljka Ljubinka Dobrosavljev dala u policiji, mišljenja o njenom slučaju su se podelila. Neki čak postavljaju pitanje, da li je Buba uopšte pretrpela fizičko nasilje?!

Vesna Stanojević: Buba Dobrosavljev je iz straha promenila iskaz (Video)



Ipak, koordinatorka Sigurne ženske kuće Vesna Stanojević kaže, da je razlog Bubinog povlačenja strah i da se to često dešava kod fizički zlostavljanih žena.

"Poverovala sam u njenu priču, a ako je u policiji ublažila iskaz, verujem da je to učinila iz straha. Strah kod žena koje su trpele nasilje je ogroman. I to ne samo strah od osvete nasilnika, već i od njegove okoline, pa čak i od šire javnosti. Nažalost, dešava se da neki ljudi ne veruju žrtvi, a i kada joj veruju, osuđuju je jer je o tome javno progovorila. Ja ipak smatram da je jako dobro što je Buba sa ovom pričom izašla u javnost, a to pokazuje i podatak da smo posle emisije "Dobro veče, Srbijo" imali znatno više poziva zlostavljanih žena. To znači da žrtvama treba ohrabrenje i svest da nisu same kako bi potražile pomoć" - izjavila je Vesna.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>