Ostalo

Sme�no

Skinuli se goli na minus deset u centru Beograda (Video)

Performans sa golim aktivistima, borcima za prava životinja kao učesnicima, održan je prvi put kod nas danas u 11 sati u okviru protesta "Srbija protiv krzna" na Trgu republike.

Skinuli se goli na minus deset u centru Beograda (Video)



Performans u kojem je četvoro mladih ljudi u donjem vešu ležalo na životinjskim krznima izveli su aktivisti iz udruženja "Sloboda za životinje" u saradnji sa kolegama iz udruženja "Prijatelji životinja" iz Zagreba.
 
"Uprkos tome što je bilo jako hladno i što smo se smrzli, moram istaći da to nije ništa naspram onoga kroz šta prolaze životinje. Zajednički performans smo napravili jer želimo da pokažemo da borba za prava životinja nema granica "- kaže Luka Oman iz Zagreba, koji je sa još dvoje aktivista iz Zagreba i koleginicom iz Beograda učestvovao na protestu.

Protestni govor pred oko stotinak znatiželjnjih prolaznika i predstavnika medija održao je Zoran Mikan iz Udruženja za prava i slobodu životinja.

"Želimo da svako ko želi da kupi krzneni predmet, dobro razmisli kako je taj predmet nastao. Životinje drže u užasnim uslovima, a na još gori način ih ubijaju. Želimo da ukažemo da je ubijanje životinja radi krzna nepotrebno s obzirom na tehnološke mogućnosti" - kaže za "24 sata" Ljiljana Gledić Filipović, potpredsednica udruženja "Sloboda za životinje".



Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>