Region

Svet

Prvi glas Srbije: Biografije finalista - Igor Terzija i Darija Lukić (Video)

Poznato je deset finalista jednog od najvećih muzičkih šou-a na ovim prostorima "Prvi glas Srbije".  Svakoga dana portal Svet Plus će pisati po dve biografije o finalistima i na taj način vam pomoći da se bolje upoznate sa talentima koji se nalaze na početku svojih karijera.

Prvi glas Srbije: Biografije finalista - Igor Terzija i Darija Lukić (Video)



Igor Terzija rođen  je 30.04.1986 godine u Subotici. Svoje prve korake ka muzici napravio je u osnovnoj školi, gde je na časovima muzičkog pokazivao veliko interesovanje za pevanjem. Nakon završetka srednje Tehničke škole odlučuje da se priključi bendu koji su njegovi prijatelji osnovali kako bi se malo zabavili.



Zabava je prešla na nešto ozbiljniji nivo pa je bend u kom je Igor svirao klavijature i pevao prateće vokale gostovao po klubovima širom Vojvodine. Ubrzo je Igor odlučio da pokuša solo karijeru, s' obzirom da je nailazio na pohvale za način interpretacije hitova sa repertoara koji je svakako širok.

Prvi glas Srbije: Izabrani finalisti (Video)
Gostovao je na nekoliko manjih festivala gde kupi dobre kritike,a prvo veliko pojavljivanje imao je na "Budvanskom festivalu" '07 sa pesmom Tebe Bih. Nakon Budve,iste godine oprobava se i na Feras-u '07(festival radija S) sa pesmom"Ako se ljubav zove kao ti" gde prolazi u finale i ostavlja odlične utiske na oganizatore i publiku u Beogradu u Sava Centru.

Danas je Igor na pragu da ostvari svoje snove. Ohrabren najbližima i prijateljima prijavljuje se na kasting za "Prvi Glas Srbije" na Prvoj Srpskoj Televiziji gde krug po krug takmičenja prolazi i ulazi u samu završnicu takmičenja.



Darija Lukić, Užičanka koju prepoznajemo po njenom pozitivnom raspoloženju, srdačnosti, specifičnosti, ali pre svega po kvalitetnom glasu, aktivnim pevanjem počela je da se bavi u svojoj sedamnestoj godini.



Student je Geografskog fakulteta u Beogradu i član je užičkog benda Luna. Darija je do finala šou-a "Prvi glas Srbije pokazala da može da peva bilo koji muzički pravac, a zahvaljujući svom predivnom glasu i svojoj spontanošću našla se među deset najboljih takmičara.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>