Region

Svet

Vendi: Cecinog monaha treba razrešiti

Posle intervjua monaha Stefana Šarića u kome je rekao kako često posećuje Cecu Ražnatović i kako zna sve njene tajne, reagovala je i Vesna Vukelić Vendi koja je na svom Facebook profilu napisala status: "Molim Sveti sinod i apelujem da nam objasni ko je čovek u crnom"?

Vendi: Cecinog monaha treba razrešiti



"Predstavlja se kao Stefan Šarić. Jedina institucija kojoj verujem je SPC!!! I zato apelujem da nam patrijarh Irinej, Atanasije Rakita, vikarni episkop i sve drugo sveštenstvo objasne ko je čovek u crnom? Ko ga je ovlastio da daje izjave? U čije ime ih daje? Ako ga je ovlastila Svetlana Ražnatović, onda je on njen portparol" - napisala je Vendi.

"Ona je na krivom putu čim je u zatvoru i osuđena je u sudu, a ne u medijima. Čovek u crnom koji govori u ime SPC kaže da je njen ispovednik, a ispovest je sveta tajna. On je zlonamerno zamenio teze i srebroljubivu ženu, a srebroljublje je drugi smrtni greh, koja trenutno robija označava kao ženu na pravom putu, a narod koji čita u novinama kako se žena na robiji, sa ogromnim 24-časovnim obezbeđenjem, bori za sumnjivu vilu oko koje se i drugi otimaju i oglašavaju, predstavlja kao vernik. Ko je čovek u crnom, Stefan, sa simboličnim prezimenom? Apelujem da Sveti Sinod hitno pokrene postupak za razrešenje" - stajalo je na Vesninom profilu.

"Ja samo želim da tog monaha označim kao problematičnog. Svešteno lice ne sme tako da otkriva tajne iz svete ispovesti. Da je to rekao u kafani, pa još da nije svešteno lice, mene bi bilo baš briga, ali on se predstavlja kao monah. Ja sam veoma disciplinovan vernik i želim objašnjenje Srpske pravoslavne crkve" - zaključila je Vendi.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>