Region

Svet

Stara garda odala počast Indexima koncertom u Sava Centru

Veliki broj obožavalaca legendarne sarajevske grupe "Indeksi" uživao je u nedelju uveče u Centru "Sava" u nezaboravnim hitovima te grupe.

Stara garda odala počast Indexima koncertom u Sava Centru



Koncertno veče pod nazivom "Indeksi i prijatelji", kao i prethodna dva, privuklo je veliki broj posetilaca koji su sa nostalgijom prisetili pokojnog Davorina Popovića.

Na dvoipočasovno putovanje kroz vreme publiku su poveli nekadašnji članovi grupe: Fadil Redžić (bas gitara), Ranko Rihtman (klavijature), Neno Jurin (klavijature), Miroslav Šaranović (bubnjevi), Kornelije Bata Kovač (klavir), Sinan Alimanović (klavijature), Peco Petej (bubnjevi).

Indeksi sava centar 2011

Melodije i danas popularnih "Indeksa" pevali su Aki Rahimovski, Dado Topić, Mladen Vojičić Tifa, Kaliopi, Arsen Dedić, Dženan Lončarević, Irina Kapetanović, Željka Katavić Pilj.

Beogradska publika je imala priliku da čuje i Zija Valentina, Nihada Volodera, Harija Varešanovića, Jelenu Tomašević, Aleksandru Radović, Sergeja Trifunovića.

Smenjivale su se kompozicije "Bacila je sve niz rijeku", "Sanjam", "Svijet u kome živim", "Snijeg pade", "Krivac si ti", "Sve ove godine", "Budi kao more", "Jutro će promijeniti sve", "Ti si mi bila u svemu naj, naj", i druge.


Hrvatski pevač Đuliano izveo je kompoziciju "Da sam ja netko", po kojoj je i naslovljen večerašnji koncert, a na sceni mu se pridružio Popovićev sin Dario.

Najviše emocija probudila je "Pjesma o Davoru", koju su zajedno izveli Rahimovski, Topić i Tifa.

Okupljeni u Centru "Sava" odali su poštu tragično preminulom makedonskom pevaču Tošetu Proeskom, od čije pogibije u saobraćajnoj nesreći se u nedelju navršilo četiri godine.

Indeksi 2011 sava centar

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

indexi

Povezane vesti:


>