Region

Svet

Region

Džejms Kamerun dolazi u Srbiju

Reditelj Džejms Kameron još nije odlučio ko će glumiti Konstantina Velikog, ali je sigurno da u rodno mesto rimskog cara, koji je kao prvi rimski vladar prihvatio hrišćanstvo, ne dolazi Džordž Kluni.

Džejms Kamerun dolazi u Srbiju



Najzaslužniji za dolazak čuvenog reditelja u Srbiju je Mića Jovanović, vlasnik "Megatrenda" koji je jedan od vlasnika autorskih prava za ovo ostvarenje koje je već dobilo epitet blokbastera. "Snimanje bi trebalo da počne za nekoliko nedelja. Prošle godine potpisao sam ugovor na 9,99 odsto akcija od ovog projekta koji, prema prvim procenama, ima budžet oko 50 miliona dolara. Kupio sam privilegovane prve akcije za koji se procenjuje da bi trebalo da zaradi oko 400 miliona dolara", rekao je Mića Jovanović.

Idejni tvorci filma su američki producent Džoel Montgomeri i Srbin Miško Mitić (scenarista), koji već nekoliko godina živi u Americi. "Džordž Kluni je bio jedan od kandidata za glavnu ulogu, ali su američki partneri odustali od toga, najviše zato što on baš ni malo ne podseća na pravog Konstantina. Odluku o tome ko će ga glumiti doneće Džejms Kameron."

Inače, snimanje filma o jednoj od najintrigantnijih istorijskih ličnosti poklopilo sa proslavom 1700. godišnjice ozvaničenja hrišćanstva i Milanskog edikta u kojoj je upravo car Konstantin imao ključnu ulogu.

Izvor: Mondo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>