Ostalo

Sme�no

Amber pretrčala 42 kilometra u 39. nedelji trudnoće,a potom se porodila

Amber Miler je rekreativka iz Čikaga, a u nedelju je pretrčala maraton od 42 kilometra. Ništa čudno u tome ne bi bilo da ga Amber nije pretrčala u 39. nedelji trudnoće. Nakon pretrčanog maratona 27-godišnja rekreativka je dobila trudove pa je nekoliko sati kasnije rodila zdravu devojčicu Džun.

Amber pretrčala 42 kilometra u 39. nedelji trudnoće,a potom se porodila"Meni je to bilo sasvim normalno, ionako sam do maratona trčala svaki dan. Luda sam za trčanjem", izjavila je.

Na maraton u Čikagu prijavila se nekoliko dana pre nego što je saznala da je trudna, a nakon toga nije htela da odustane. Lekar joj je dopustio da pretrči samo pola maratona, a drugu polovinu je prohodala. Celo vrijeme je pila mnogo vode i usput jela.

Trku je završila za šest i po sati, ali bila je zadovoljna. Nije čula nikakve negativne komentare, a ovo joj nije bio prvi maraton pretrčan u trudnoći. U ovoj i u prošloj trudnoći već je trčala, a llekari se slažu da je Amber prava retkost. Nije poznato dosad da je ijedna žena istrčala trku dugu 42 kilometra. Miler je izjavila da bi sve opet ponovila jer smatra da je sjajna priča to što je uspela da pretrči maraton i da se porodi isti dan.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>