Region

Svet

Region

Srpski glumci protestvuju: Pozorišta se ruše, a para nema

Na skupu domaćih glumaca koji se pretvorio u protest, prekjuče su ispred zgrade Sekretarijata za kulturu bili Andrija Milošević, Milorad Mandić Manda, Nada Macanković, Goran Jevtić.

Srpski glumci protestvuju: Pozorišta se ruše, a para nema



Neki od najboljih domaćih glumaca protestvovali su zbog odbijanja budžeta za predstavu Nebojše Romčevića "Svojta" a u režiji Nikole Zavišića u pozorištu "Boško Buha". Umesto predstave na daskama koje život znače, oni su održali javnu probu kako bi skrenuli pažnju na jako lošu situaciju u pozorištima ali i ostalim insitucijama kulture.
 
Andrija Milošević kaže: "Taj protest nije bio samo zbog predstave "Svojta", već i zbog ostalih predstava. Ona je bila samo povod jer kad smo juče došli na probu shvatili smo da nema ni jednog dinara u budžetu koji je potreban za predstavu. Politika je takva da novac od prodaje karata ide u gradsku kasu i kasnije se ta sredstva raspoređuju. Juče smo odlučili da se pobunimo jer nam je iskreno više dosta da nam stalno pričaju da je kriza. Ja to razumem, ali u zemlji je večito neka kriza. Drugo, pozorište "Boško Buha" nije renovirano ni ja više ne znam koliko dugo, oprema je zastarela." - rekao je Milošević.
 
Andrija nastavlja: "Hteli smo da postignemo da neko reaguje, da se konačno neko oglasi i kaže nam šta nam je činiti. Ili ćemo raditi i dovesti situaciju u normalu, ili nećemo da radimo i kraj. Nama iz pozorišta su na prvom mestu deca kojima ne želimo nikako da uskratimo predstave. Nadam se da ćemo uspeti da pokrenemo ljude nadležne za kulturu u našoj zemlji koji će nam omogućiti da normalno radimo."

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>