Region

Svet

Peti ciklus akcije Djaci vas mole, usporite pored škole

Početak petog ciklusa akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole” danas je simbolično obeležen u osnovnoj školi "Sveti Sava“ na Vračaru. Upravo iz ove škole dobili smo pobednika konkursa "Dajte zebri ime“ u okviru kojeg su nam đaci tokom prošle godine pomagali da damo ime maskoti akcije.

Peti ciklus akcije Djaci vas mole, usporite pored škole



Zebra se od danas zove Zebranko Brinić, a pobednica konkursa je Lara Jugin, učenica drugog razreda OŠ "Sveti Sava“. Generalni direktor JKP „Parking servis“ Boban Kovačević, poklonio je Lari bicikl i rolere i napomenuo da kao pravi učesnik u saobrćaju vodi računa o saobraćajnim propisima i nosi fluoroscentni prsluk kako bi je vozači lako uočili na ulici.

Kao i prethodnih godina, prvacima osnovne škole "Sveti Sava“ predstavnici JKP "Parking servis“ i Uprave saobraćajne policije, su kroz polučasovnu edukativnu predstavu predstavili osnove ponašanja u saobraćaju.

Prilikom početka novog ciklusa akcije, generalni direktor JKP "Pàrking servis“ Boban Kovačević istakao je važnost bezbednosti dece u saobraćaju, zbog čega je "Parking servis“ i pokrenuo ovu akciju.



Za protekle četiri školske godine podelili smo više od 60.000 fluorescentnih prsluka đacima prvacima. Svake godine akciju smo sprovodili u svim osnovnim školama u Beogradu. Održali smo ukupno 600 edukativnih predstava o ponašanju u saobraćaju. Pioniri naše akcije sada su već peti razred i možemo da budemo ponosni na njih i njihovo poznavanje saobraćaja.

Od ove godine u okviru akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole”, pored edukativnog predavanja i deljenja fluoroscentnih prsluka za 15.000 prvaka, uvešćemo i bezbednosnu signalizaciju u zoni škola, počevši od OŠ Sveti Sava. Projekat je završen i uskoro će ova škola dobiti sigurnosnu signalizaciju  u okruženju školskog dvorišta. Planiramo da postavimo sigurnosnu signalizàciju u okolini još 20 osnovnih škola u Beogradu.

Javno komunalno preduzeće "Parking servis“ 2007. godine pokrenulo je akciju o bezbednosti dece u saobraćaju "Đaci vas mole, usporite pored škole“.  Akciju su nesebično podržali Grad Beograd, Uprava saobraćajne policije i mediji, bez čije pomoći akcijà ne bi imala efekta.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>