Region

Svet

Boba u stolici Dejvis kup komiteta (Foto)

Ono o čemu se govorilo i što se očekivalo konačno se i dogodilo. Na prvom bordu direktora ITF-a koji su juče redovno izabrani na godišnjem kongresu ITF-a koji se ove godine održavao u Bangkoku, danas je po redovnoj proceduri izabran novi Davis cup komitet (koji ima šest članova)  i gde je predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović jednoglasno izabran za jednog od članova.

Boba u stolici Dejvis kup komiteta (Foto)





Kada se zna da je bilo više od 20 kandidata za samo dve pozicije, obzirom da četiri mesta zauzimaju predstavnici zemalja koje imaju gren slem (Australija, Francuska, Velika Britanija, SAD) jasno je kakvo je priznanje stiglo Slobodanu Živojinoviću, Teniskom savezu Srbije i svima u našoj zemlji.



 
Ovo je komitet sa največim ugledom i težinom u ITF-u i Srbija je na ovaj način dobila svog predstavnika koji će itekako u narednom periodu svojim uticajem, prisustvom i radom pomoći da mnogi programi u razvoju tenisa mnogo brže zažive.
 
"Presrećan sam sa ovim priznanjem i to je veoma značajno za ugled TSS i Srbije" – bile su prve reči predsednika Živojinovića.

"Učiniću sve da opravdam poverenje borda direktora ITF obzirom da je bilo puno kandidata za ovo jedno mesto koji svaki na svoj način zaslužuju da se nađu ovde gde sam ja."
 
Slobodan Živojinović se vraća u Srbiju krajem naredne nedelje i odmah posle toga biće organizovana konferencija za štampu gde će biti prezentirani i svi detalji vezani za ovo priznanje.
 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>