Ostalo

Sme�no

Jagodina od Grčke dobila pet hektara obale

Grčki grad Hrisopuli poklonio je Jagodini pet hektara zemlje uz obalu, u Keramotiju, na kojoj će Jagodina izgraditi hotel za letovanje dece iz socijalno ugroženih porodica, izjavio je danas gradonačelnik Jagodine Dragan Marković.

Jagodina od Grčke dobila pet hektara obale



Marković, koji je sa jagodinskom privredno-političkom delegacijom u poseti gradu Hrisopuli, rekao je da se zemlja koju je Jagodina danas dobila, nalazi preko puta ostrva Tasos, u najlepšem kraju tog dela Grčke i da se planira izgradnja hotela sa 120 soba.

"Tu je peščana plaža, aerodrom i luka odakle trajekti voze za poznato grčko ostrvo Tasos", naveo je Marković.

Jagodina je 2008. godine potpisala Povelju o bratimljenju sa grčkim gradom Hrisopuli, a do sada se Jagodina pobratimila sa četiri grada u Grckoj.

"Jagodina je Hrisopuliju poklonila tri hektara zemlje u industrijskoj zoni, uz Koridor 10, gde očekujemo da grčki privrednici investiraju u proizvodne objekte i zaposle radnike. Današnji poklon, od pet hekatara zemlje uz more gradu Jagodini, konkretan je rezultat naših dosadašnjih odnosa", istakao je Marković.

On je dodao da je grčkom kolegi preneo, da je Srbija zahvalna Grckoj na bezrezervnoj podršci za dobijanje statusa kandidata za ulazak u Evropsku uniju.

Izvor: Beta

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>