Region

Svet

Noletu dodeljen trofej namenjen prvom teniseru sveta

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću uručen je ATP trofej namenjen prvom teniseru sveta, na svečanoj ceremoniji u Montrealu, pred početak turnira Masters serije 1.000.

Noletu dodeljen trofej namenjen prvom teniseru sveta



Novak je tokom primanja priznanja izjavio da mu je izuzetna čast što se našao u društvu legendi svetskog tenisa koje su pre njega podigle ovaj trofej.

"Izuzetna mi je čast što dobijam ovaj trofej, znajući imena igrača koja su ga u istoriji osvojila. Takodje je čast dobiti ga baš ovde, na najvećem turniru koji sam osvojio u 2007. godini", rekao je Novak, 25. igrač koji je zauzeo prvo mesto na ATP listi.

Novak će u Montrealu igrati svoj prvi meč od osvajanja Vimbldona i dolaska na čelo ATP liste. Mogao bi da postane prvi teniser koji je osvojio pet turnira iz Masters 1000 serije u sezoni. Do sada je osvojio turnire u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu i Rimu, pobedivši Rafaela Nadala u sva četiri finala.

Ove sezone ima rekord 48-1 u pobedama. Novak je 2007. godine do finala Montreala pobedio tada svu trojicu najboljih tenisera, Endija Rodika, Rafaela Nadala i Rodžera Federera i osvojio trofej. Bilo je to prvi put da neki igrač pobedi dvojicu prvoplasiranih, Nadala i Federera na istom turniru.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>