Ostalo

Sme�no

Dečak oborio Ginisov rekord sa 34 prsta (Foto)

Akšat Saksena, 1-godišnji dečak iz Utar Pradeša na severu Indije, upisan je u Ginisovu knigu rekorda kao osoba rođena sa najviše prstiju – ima ih čak 34!

Dečak oborio Ginisov rekord sa 34 prsta (Foto)


 
Kako prenosi britanski „Dejli Mejl“, Akšat ima po sedam prstiju na svakoj ruci i po deset na svakoj nozi, a njegovo stanje je poznato kao polidaktilija, genetski poremećaj koji se manifestuje viškom prstiju.


 
Dečak je rođen bez palčeva, a do sada je imao nekoliko operacija kako bi mu se oni nadogradili, ali i amputirao višak prstiju.
 
„Bila sam tako srećna kad smo dobili bebu, on je naše prvo dete. Ali kad sam videla prste, bila sam šokirana i iznenađena“, priznala je njegova mama Amrita i dodala da ih je porodični prijatelj ubedio da je njihovo dete posebno.


 
„On je pročitao na internetu vest o bebi koja je rođena u Kini sa 31 prstom i rekao da je naš sin oborio taj rekord. U početku nisam bila za tu ideju, ali su kasnije moj muž i moja mlađa sestra ostavili podatke o Akšatu na internetu“, objašnjava Amrita kako je njen sin upisan u Ginisovu knjigu rekorda.
 
Do Akšata, rekord tog tipa je držao nepoznati dečak iz Kine, koji je imao 15 prstiju na rukama i 16 na nogama, a čiji roditelji su želeli da on ostane anoniman.



Izvor: Srbijanet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>