Region

Svet

Milan Mladenović dobio plato ispred Doma omladine

Plato ispred Doma omladine u Beogradu od danas nosi tablu sa imenom Milana Mladenovića, frontmena grupe "Ekatarina velika". Tablu je otkrio poslednji menadžer EKV-a Dušan Ercegovac. Odluku da se prostor ispred Doma omladine nazove po Mladenoviću donela je u junu Skupštine grada Beograda, a inicijativu je u martu pokrenula Liberalno-demokratske partije, koju je podržalo više od 10.000 građana.

Milan Mladenović dobio plato ispred Doma omladine



Šef odborničke grupe LDP-a u Skupštini grada Dejan Ranđić rekao je danas da je inicijativu putem društvenih mreža podržalo više od 20.000 građana. On se zahvalio odbronicima što su prihvatili predlog LPD-a i najavio da će biti pokrenuta inicijativa da plato dobije drugačiji izgled.

"Na ovaj način odaćemo zahvalnost onima koji su na pozitivan način uticali na naše živote, i koji će uticati na živote nekih novih generacija", rekao je on.

Mladenović je rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a početkom 1982. godine, osnovao je grupu Katarina II, potom Ekatarinu Veliku, koja je u toku svog postojanja izdala devet albuma, sa pesmama koje su obeležile to vreme - "Par godina za nas", "Oči boje meda", "Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra". Umro je 5. novembra 1994. u Beogradu. 

Izvor: Vesti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>