Region

Svet

Srbija dočekala najboljeg tenisera sveta (Video)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doputovao je u Beograd, gde je sa sugrađanima proslavio osvajanje grend slem trofeja u Vimbldonu i preuzimanje prvog mesta na ATP listi.

Srbija dočekala najboljeg tenisera sveta (Video)



Već na aerodromu "Nikola Tesla" Đokovića je dočekalo više desetina navijača, skandirajući sportskom heroju Srbije, a autobus u koji je ušao lagano je uz policijsku pratnju krenuo ka centru grada.

"Drago mi je što sam stigao u zemlju kako bih najveći uspeh u karijeri proslavio sa svojim narodom", kratko je poručio Novak pre nego što je ušao u autobus.

Zbog velikog interesovanja Beograđana, povorka se ka centru kretala jako sporo pa je program inače zakazan za 20 časova kasnio gotovo sat i po vremena.

Okupljene fanove zabavljali su brojni muzičari među kojima Električni orgazam i TAP 011, a uzbuđenje među više od 100 hiljada Beograđana raslo je sve više dok se očekivao dolazak prvog tenisera sveta.

Omiljeni Đokovićev bend iz detinjstva TAP 011 potrudio se da održi raspoloženje među prisutnima, a na glasan poziv članova benda i publike na bini se oko 21 sat i 15 minuta pojavio novi teniski kralj!

"Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo. Ovo je neverovatno. Ja sam večeras vaš večni dužnik i to zato što ste uspeli da mi upriličite ovakvo slavlje. Neću držati govor, već samo želim da izrazim najiskreniju zahvalnost. Učinili ste mi ovaj dan najlepšim u životu i to vam nikada neću zaboraviti. Ovo je pehar za vas, ovo je pehar za Srbiju", rekao je Đoković i pozvao publiku da još jednom pozdravi članove njegovog tima i ostatak porodice koji mu se ubrzo priključio na bini.





Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>