x
Svet
Otkrijte pravi scenario filma Fatalna privlačnost
19. septembar 2012. 20:41
Američki film "Fatalna privlačnost" sa Glen Kloz i Majkl Daglasom u glavnim ulogama postigao je pre tačno 25 godina veliki uspeh i zaradu, uzdrmavši dramatično filmsku industriju, ali i instituciju braka. Međutim, pitanje je da li bi se sve to dogodilo da je ostao u originalnoj i malo poznatoj verziji.


Priča o uspešnom oženjenom poslovnom muškarcu (Majkl Daglas) koji zapada u ljubavnu aferu sa ozbiljno poremećenom ženom (Glen Klouz), te 1987. godine nije predstavljala samo filmski hit već i čestu temu razgovora, podseća veb portal "Yahoo". Film koji je zaradio 156 miliona dolara i šest nominacija za Oskara možda i ne bi ostvario takav uspeh da je ostao dovršen prema prvobitnom scenariju.

Konačna teatralna scena u kojoj Aleks (Klouzova) napada Dena (Daglas) u njegovoj kući, a posle velike borbe je ubija Denova žena Bet (En Arčer), nije naime kraj koji je snimljen u prvobitnoj originalnoj verziji. Originalna verzija je imala znatno mračniji i nesrećniji kraj, ali posle loših ocena na probnim prikazivanjima filma, konačna scena borbe je u potpunosti snimljena ponovo.

U originalnom završetku, koji je moguće videti na nekim DVD i Blu rej izdanjima, Den grabuljama u svom dvorištu kupi lišće kada policija dolazi i kaže mu da je Aleks pronađena mrtva i da je najverovatnije ubijena nakon što joj je vrat presečen kuhinjskim nožem. Den shvata da se Aleks, kako bi mu se osvetila, ubila nožem sa njegovim otiscima. Njega zatim policija odvodi u zatvor, dok supruga Bet sve posmatra u suzama.
 


Gledaocima je ostavljen tračak nade, s obzirom da Bet nalazi i audio snimak na kojem Aleks tvrdi da će se ubiti ako ne može da bude sa Denom. Poslednja scena je, međutim, flešbek Aleks koja sebe vidi kako sedi na pločicama sopstvenog kupatila i nožem seče svoj vrat.

Kada je film probno prikazan, gledaocima se nije svideo kraj, nakon čega je doneta odluka da se on ponovo iscenira i snimi, što je, podseća "Yahoo", izazvalo tenzije na snimanju. Majk Daglas je svojevremeno listu "Entertejment vikli" (Entertainment Weekly) rekao da razume da su gledaoci želeli kraj sa više akcije. "Ona je bila tako moćna i tako zla na jedan makijavelistički psihotičan način da je to ostavilo publiku frustriranom...oni su želeli da je neko ubije", ocenio je Daglas.Klouzova se, međutim, protivila ponovnom snimanju kraja, navodeći da je nakon konsultacija sa pravim psihijatrom o ličnosti Aleks došla do zaključka da bi u realnom životu takva osoba najverovatnije izvršila samoubistvo. Na kraju je glumica ipak popustila i ekipa je provela još tri nedelje na snimanju novog kraja filma.

Daglas je Američkom filmskom institutu kasnije rekao da ne shvata zašto se podiže tolika galama oko ponovnog snimanja scena iz filmova kako bi se udovoljilo gledaocima. "Da li pravite film za režisera, kao umetnika, ili pravite film za publiku kako bi uživala u dvočasovnoj zabavi? Da bi bio toliko uspešan i prijatan koliko god je to moguće?", naveo je Daglas.Čak je i Klouzova kasnije priznala da je, iako se s pravom protivila promeni, film bolje serviran sa novim krajem. Američka glumica kao uspomenu čuva nož kojim je Aleks napala Dena u svojoj kuhinji.

"Producenti su bili u pravu kada su odlučili da zadovolje publiku i pruže im katarzu. Zla osoba je mrtva. Ali ona nije bila samo loša osoba", rekla je Glen Kloz i dodala da oseća preveliku empatiju prema liku Aleks da bi je svrstala u zle osobe. "Kada mi ljudi kažu 'Igrala si toliko zlih karaktera'...Aleks nije na mojoj listi. Što se mene tiče, jedina zla osoba koju sam glumila je Kruela de Vil (Zlica od Opaka) iz Diznijeve adaptacije '101. dalmatinca'", obelodanila je Glen Klouz.Autor: B.B.
Izvor: 24sata
Foto: internet

   
| More    
Sledećeg četvrtka, 7. avgusta, u bioskope stiže pravi akcioni blokbaster kakav smo dugo čekali. Film "U srcu oluje" režisera Stevena Kvela, pogađa bioskope svom svojom jačinom!
30. jul 2014. 16:46
Studio Warner Bros nas je danas obradovao prvim tizer trejlerom trećeg nastavka sage o "Hobitu", koji obećava spektakularnu završnicu ove epske avanture.
29. jul 2014. 15:55
Odlučujuća bitka slavne Hobit trilogije vodi se krajem 2941. godine i tre­ćeg doba ispod planine Erebor. Ona donosi povratak zmaja Šmauga kojeg je poznata družina u prošlom nastavku proterala iz njegovog staništa.
25. jul 2014. 19:21
U saradnji sa distributerskom kućom Tuck, Svet Plus vam poklanja tri puta po dve karte za projekciju filma "Spasi nas od zla" koja će se danas održati u bioskopu Tuckwood sa početkom u 20:15h.
24. jul 2014. 13:09
Komedija "Seksi snimak" koja je već izazvala veliku pažnju od sutra, 24. jula, naći će se i u našim bioskopima, a glavni glumac Džejson Sigel objašnjava o čemu se u filmu radi i kako je došlo do zapleta.
23. jul 2014. 14:29
Svet Plus vam poklanja tri puta po dve karte za film "Spasi nas od zla", u saradnji sa distributerskom kućom Tuck. Projekcija filma zakazana je za danas, sa početkom u 22:30h.
18. jul 2014. 13:29
Glumica Vanesa Vilijams gostovaal je kod Opre Vinfri i ovom prilikom otkrila bolne momente iz svog detinjstva kada ju je jedna devojka seksualno zlostavljala, a priznala je da se to kasnije odrazilo na njen seksualni život.
18. jul 2014. 13:17
Urnebesna komedija Seksi snimak, u naše bioskope stiže 24. jula. Film je urađen u režiji Džeka Kasdanauloge, dok su glavne ulpge poverene Kameron Dijaz i Džejsonu Sigelu.
17. jul 2014. 13:42
Film Plaćenici, 14. avgusta  premijerno će biti prikazan u bioskopima. Rađen po scenariju Silvestera Stalonea nastavak jedne od najuspešnijih akcionih franšiza "Plaćenici 3 (Expendables) " donosi nam najkvalitetniju filmsku akcionu zabavu.
16. jul 2014. 14:14
Dejvid Legeno koji je igrao vukodlaka u filmovima o Hariju Poteru pronađen je mrtav u jednoj od udaljenih oblasti Doline smrti, prenele su su agencije. Kancelarija šerifa kaže da su hajkeri pronašli njegovo telo i da se sumnja da su uzrok smrti srčani problemi.
14. jul 2014. 16:04

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE+

Severina - Hurem


Svakim danom 00:00

Novi spot Severine za pesmu "Hurem"

Vlado Georgiev - Iskreno


Svakim danom 00:00

Novi spot Vlada Georgieva za pesmu "Iskreno"
Copyright 2014 Svet Plus. All right reserved Powered by Svet Plus

Hosted by Svetplus.com | Design by svetplus