Region

Svet

Srpski olimpijci dočekani uz ovacije!

Srpski olimpijci, koji su na Igrama u Londonu osvojili četiri medalje, po jednu zlatnu i srebrnu i dve bronzane, ovacijama su dočekani po dolasku na aerodrom u Beogradu, gde su ih sačekali predsednik Tomislav Nikolić, porodice i navijači.

Srpski olimpijci dočekani uz ovacije!Nova zvezda srpskog sporta, olimpijska šampionka Milica Mandić dobila je najveće aplauze po dolasku u Beograd gde su je dočekali roditelji, ali i brojni novi obožavatelji.

"Hvala što ste nas ovako dočekali. Hvala predsedniku. Jako sam ponosna na sve, na sebe, trenera, celu Srbiju. Oni su bili vetar u leđa", rekla je Milica Mandić. "Mislim da još nisam svesna šta sam uradila".

"U ime sportista zahvaljujem celoj naciji na podršci... Očigledno smo bili uspešni. Narod je došao da pozdravi šampione. Četiri medalje je dosta. Žao mi je što nije bilo još više", rekao je predsednik srpskog Olimpijskog komiteta Vlade Divac.

Predsednik Srbije obećao je da pripreme za sledeći olimpijski ciklus počinju odmah.

"Osvajali su medalje, pobeđivali, gubili, sve je to deo života i sporta. Nikada o njima niste čuli nijednu lošu reč... Hvala vam u ime svih nas", rekao je Nikolić.

"Ja sam ih ispratio i poželeo im da se bore najbolje što mogu. Treba im svima, posebno osvajačima medalja, odati čast. Znam koliko vredi ovo, posebno za decu koja u njima vide nove uzore... Toliko dobre dece bez ijednog incidenta, možemo samo da budemo ponosni. Počinjemo da se spremamo za Rio", rekao je Nikolić.

"Hvala vam u ime svih koji smo to gledali i sa vama se radovali i tugovali. Sve najbolje", rekao je Nikolić.

Ministarka za sport i omladinu Alisa Marić čestitala je sportistima na osvojenim medaljama i zahvalila im što su dostojno predstavljali Srbiju.

Doček dovoljno govori koliko vredimo i šta smo uradili. Ovo je poseban trenutak za sve nas, rekao je kapiten vaterpolista Vanja Udovičić. "Čestitam svima, a posebno onima koji su osvojili medalju".

"Treba da se ponosimo i budemo svi srećni", rekla je srebrna sa Olimpijskih igara, Ivana Maksimović, koja je predsedniku Srbije poklonila svoj olimpijski broj.

Srbiju je na Igrama u Londonu predstavljalo 115 takmičara u 15 sportova, a pored Mandićeve, Maksimovićeve i vaterpolista, bronzu je osvojio i Andrija Zlatić, takođe u streljaštvu.

Autor: S.P.
Izvor: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>