Bugarska matura kao cirkus (Foto + Video)

U susednoj nam Bugarskoj među maturantkinjama vlada neka čudna moda. Razumljivo je da svaka devojka na svoj dan mature želi da izgleda posebno i upečatljivo ali Bugarke izgleda da u tome nemaju meru. Neke su se na taj dan pojavile jahajući konja, neke su se obukle kao da idu u bordel, sve u svemu, na ulicama je sve izgledalo kao da je cirkus došao u grad.

Bugarska matura kao cirkus  (Foto + Video)


Osnovna dilema koja je ovim povodom nastala u Bugarskoj, svela se na pitanje da li su ove devojke možda mislile da se radi o takmičenju za najgoru večernju haljinu ili su u stvari želele da nasmeju celu zemlju i njene susede. Mnogi su konstatovali da više liče na prostitutke nego na princeze.Svetislav Todorov, novinar bugarskog dnevnog lista “Dnevnik”, ispričao je za Blic da su ovakve stvari počele da se dešavaju pre desetak godina, kada je bugarski turbo-folk postao široko rasprostranjen među tinejdžerima:

"Ono što smo imali priliku da vidimo se može nazvati modom ili trendom, ali je tipično za ljude koji dolaze iz manjih mesta i gradova. Devojčice smatraju da je ono kako izgledaju pevačice koje važe za pop-folk dive, primer privlačnog i atraktivnog, a njihovi roditelji koji su slušali turbo-folk osamdesetih godina, očigledno nemaju ništa protiv da im ćerke liče na devojke koje svi zajedno gledaju na tv-u".

Kako izgleda matursko veče u Bugarskoj, pogledajte u klipovima:


Autor: I.L.
Izvor: Blic

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:

Komentari

Bila u braku sa 10 muškaraca u isto vreme!

Bila u braku sa 10 muškaraca u isto vreme!

Amerikanka Lajana Barientos iz Njujorka je optužena za prevaru. Vlasti su izvestile da je za 11 godina, od 1999, imala je najmanje deset muževa u isto vreme! Od čega je šest brakova imala između februara i avgusta 2002. godine!

11. april 2015

Veliki petak - Dan Isusovog raspeća

Veliki petak - Dan Isusovog raspeća

Pravoslavna crkva obeležava Veliki petak, koji se smatra najtužnijim danom hrišćanstva, jer je tog dana Isus osuđen i razapet na Golgoti. Običaj je da se na današnji dan farbaju uskršnja jaja, najčešće crvenom bojom koja simbolizuje Hristovu krv.. 

10. april 2015

Nemačka tradicija: Drvo sa deset hiljada jaja! VIDEO

Nemačka tradicija: Drvo sa deset hiljada jaja! VIDEO

U Nemačkoj ukrašavanje drveća (uskršnjim) šarenim jajima je veoma popularno i nije neobična stvar videti takvo drvo.Nemci ovako drveće zovu  "Eierbaum", "Osterbaum" ili "Ostereierbaum", što u prevodima znači "drvo od jaja" ili "uskršnje drvo"...

9. april 2015

Tragična sudbina mlade mame

Tragična sudbina mlade mame

Džo Gilhrist je mlada majka koja je zbog pozajmljenje četkice za šminkanje koju je pozajmila od svoje najbolje drugarice, ostala trajni invalid. 

8. april 2015

Ostalo

Smešno