x

Svet Plus Online

Šaban Šaulić: Davali mi kesicu droge kao bakšiš!

Šaban Šaulić: Davali mi kesicu droge kao bakšiš!Legenda narodne muzike Šaban Šaulić je kroz svoju dugu muzičku karijeru preživeo svašta, pa je u intervjuu izjavio da su mu čak ubacivali drogu u džepove, ali takođe je i otkrio za koje pesme je dobijao najveći bakšiš. Pevač narodne muzike Šaban Šaulić kaže da od detinjstva pevuši za svoju dušu, otkriva da je njegov stric prepoznao muzički talenat, ali i da kad peva pesmu "Ilda i Ahmet" ne može da je završi, a da mu ne zadrhti glas.

"Otac se bavio nekom lutrijom, a majka prodavala igračke, pa su često bili po vašarima. Sestra me je čuvala, a pevušio sam onako, za svoju dušu, što je stric prepoznao kao talenat. Bio je poznati baja u gradu i svaki put kada bi me pozvao da nešto otpevam njemu i društvu dok banče u kafani nisam smeo da odbijem. Tako me je kada sam imao 17 godina čuo Buca Jovanović, koji mi je već naredne godine pomogao da snimim prvu ploču", ispričao je Šaban za "Alo!".

Bakšiš se dobija, nekada manje, a nekad više, a Šaban je otkrio za koje je pesme uvek dobijao veliki bakšiš. "Za one tugaljive, koje diraju u dušu onog koji sluša. Najveće bakšiše dobijao sam po svadbama u Italiji i Francuskoj dok pevam svoje autobiografske pesme „Lepi dani mog detinjstva“, „S namerom dođoh u veliki grad“, „Dva galeba bela“, ali su, ipak, moj najveći bol prepoznali u pesmi „Ilda i Ahmet“, u kojoj se pominju moja pokojna majka i brat. Svaki put, dok je pevam, srce mi se stegne, a bol probada dok ne krenu suze. Retko kada sam uspevao da je otpevam do kraja, a da mi glas ne zadrhti. Gosti su videli moju muku, moju tugu i dobro me nagrađivali za tu pesmu. Vremenom sam očeličio, pa je danas mogu otpevati bez suza", odgovorio je na pitanje koje pesme je dobio najviše bakšiša.

On je upoznao i tamnu stranu zabave. "Znali su u tim folkotekama da mi kesicu droge ubace u džep kao bakšiš, ali to primetim, pa im diskrtno kažem „bolje uzmite to što ste mi stavili u džep, vi ćete ga barem prodati, a ja ću ga baciti u WC šolju“, iako su mi objašnjavali da je to čist prah. Veliki sam protivnik toga, jer deci od te rabote koristi nema, još ovi što se bodu iglama, to su tek budalaštine. Pijan čovek će se otrezniti, a narkomana možete naći metar ispod zemlje. Uverio sam se milion puta kako moje kolege zbog droge i alkohola gube glas i uništavaju karijere, budaleteine jedne. Hvala Bogu, svoju decu sam uvek držao dalje od takvih stvari, jedino se Mihailo sada mangupira, pa puši one debele cigare - tompuse. To je valjda sada neki fazon da budu viđeniji u društu, ma ne razumem ih", rekao je Šaulić, priznajući da se susretao i sa drogom u dugoj karijeri.

Jovana i Željko Joksimović postali roditelji!

Jovana i Željko Joksimović postali roditelji!Jovana i Željko Joksimović su postali ponosni roditelji malog Koste. Željko je radosnu vest objavio na svom Tviter profilu i time obradovao fanove i pratioce. Voditeljka Jovana Joksimović se danas popodne porodila i na svet donela zdravog dečaka po imenu Kosta. Presrećni Željko je na društvenoj mreži Tviter postavio objavu kojom je obradovao svoje verne fanove."Danas u 18:13h nas sin Kosta, udahnuo je život punim plućima. Srećan sam što liči na moju ljubav", napisao je presrećni tata.

Naš uspešni kompozitor Željko Joksimović i njegova supruga, TV voditeljka Jovana Joksimović u četvrtak su postali ponosni roditelji malog Koste, a srećni tata kaže da mu je sada najvažnije da se mama i beba osećaju dobro. Pinkovo lice Jovana Joksimović se porodila carskim rezom u jednoj privatnoj klinici na Novom Beogradu, čija je suma prema pisanju domaćih medija iznosila 3.000 evra, a Željko je, kao i svaki tata, blistao od sreće kada je obšao suprugu i sina.

"Ne mogu biti srećniji. Sve je prošlo u najboljem redu, a Jovana i Kosta se sada osećaju odlično. Jovanina i moja porodica ne mogu biti srećnije. Svi jedva čekaju da ga vide. Nadam se da ćemo u ponedeljak uspeti da odvedemo sina kući", rekao je Joksimović za "Blic" i objasnio odakle ime Kosta.

Željko i Jovana Joksimović su postali roditelji malog Koste pre dva dana, a sinoć je ponosni tata slavio do kasno u noć sa prijateljima sa javne scene i rodbinom u restoranu na Adi Ciganliji.Pevač Željko Joksimović je u restoranu na Adi Ciganliji slavio rođenje sina Koste, a među zvanicama su se našle javne ličnosti, kao i Željkova porodica i prijatelji.

Lepa Brena: Jedino me mama zove Fahreta!

Lepa Brena: Jedino me mama zove Fahreta!Pevačica Lepa Brena je ostavila trag u muzičkoj istoriji Balkana, kaže da su joj među dražim nastupima koncert u Sofiji, a da joj je mnogo teško palo kada se Jugoslavija raspala. "Jedino me još mama zove Fahreta. Tako su me zvali drugovi i profesori iz gimnazije i osnovne škole. Umetničko ime je zamenilo moje pravo ime, iako nisam baš bila luda za imenom Brena jer mi se nije naročito dopadalo. Prvi put me tako nazvao moj profesor Vlada Bajer jer sam se isticala u košarci i kada me je Saša Popović pitao imam li neki nadimak koji se lako pamti, setila sam se Brene. Fahreta se nije dalo skratiti, a da bude upečatljivo i neobično", kaže pevačica za svoje umetničko ime.

Ona kaže da je sa pokojnim ocem imala posebnu vezu, a on je od nje zahtevao da prvo završi školu. "Moj pokojni otac mi nikada nije zabranjivao da pevam, ali je tražio da prvo završim školu. Brinuo je da mu dete ima sigurnu budućnost i time se rukovodio. Kada je došao na moj nastup u Bačku Palanku, nije mi javio da dolaze on i mama, ali zato kada se naš nastup završio, prišao je i čestitao mi. To je ujedno bio i njegov blagoslov, da se borim i da uspem u profesiji za koju sam rođena. Tata je tada video kako publika reaguje na mene i shvatio da ću biti srećna i uspešna ako se budem bavila onim što mi zaista leži. Tate nekako emotivnije reaguju kada su ćerke u pitanju, a ja sam bila najmlađa, mezimče cele porodice", kaže Brena.

Pre 14 godina, Brena je doživela najbolniji trenutak u životu, kada je kidnapovan njen sin Stefan. "Kada vam se dogodi to što se desilo mojoj porodici, to vam trajno ostane kao ožiljak i zaista se nerado sećam tih najdužih sedam dana u mom životu. Kao majku mogu da me razumeju sve majke ovog sveta, a kao čoveka svi oni koji shvataju šta znači kada ne spavate noću čekajući i razmišljajući gde vam je dete", kaže sa bolom pevačica.

"Moju karijeru su obeležili veliki koncerti, poput onog u Sofiji, gde je 100.000 Bugara uglas sa mnom pevalo „Jugoslovenku“. To je trenutak kada vam se uzburkaju emocije i kada shvatite da vas je neko zaista privilegovao kada vas toliko ljudi voli. Ne mogu ni da pobrojim mesta i gradove gde sam sve pevala, ali ne znam da li postoji osoba posle Drugog svetskog rata koja je održala više koncerata od mene. Zato mi je najteže bilo kada se raspadala Jugoslavija, zemlja koju sam znala kao svoju domovinu. Nisam mogla da pevam jer se sve oko mene urušavalo kao kula od karata", završila je Brena izjavu za "Alo!".

Saša Popović: Estrada ne može da uspe bez Granda!

Saša Popović: Estrada ne može da uspe bez Granda!Direktor Grand produkcije Saša Popović ovih dana prilično radi, pa pored pravljenja novih muzičkih zvezda on je odlučio da pokrene i novi televizijski kanal. Njegov posao se svakako ne završava tu.
Na pitanje da li pevači mogu sami da pormovišu sebe i da uspeju Saša Popović je rekao da sumnja, ali i da postoje pojedinici koji su uspeli. Takođe dodaje da su svi dobrodošli u Grand.

"Rekao bih da 95 posto pevača na estradi ne može da uspe bez Granda. Ima pojedinaca kojima to i pođe za rukom, a najbolji primer za to je Boban Rajović. On nije bio ni u Grandovom, ni u Pinkovom jatu, a imao je veliki hit "Usne boje vina", kaže prvi čovek Granda. Mnogi smatraju da je Milan Stanković pukao od kako je napustio Grand i da mu nema povratka na stare pozicije. Da li ste se sretali sa njim? "Onog trenutka kad je izašao iz naše kuće, nestalo je te publike. Da je ostao u Grandu, mislim da bi daleko dogurao. Nisam ga u poslednje dve godine sreo, ali mu želim zaista sreću u daljem radu."

Šta biste mu rekli kada bi sutra pitao može li da se vrati u Grand? "Nema razloga da mu ne pružim novu šansu, jer kod nas nikada nije bilo zabranjenih, tako da bih i Milanu rekao "da"." Da li na predstojećem Pink mjuzik festivalu među takmičarima nema nijednog pevača iz vaše kuće jer ste im vi zabranili ili zato što nisu tamo poželjni? "Pinkova selektivna komisija je odlučivala ko će se pojaviti među učesnicima festivala i to je njihova odluka u koju ja nemam uvid, niti pravo da se mešam. Nekoliko naših pevača me je pitalo mogu li da se prijave i ja sam im dao zeleno svetlo. Iskren da budem, veoma malo je bilo zainteresovanih za Pinkovo takmičenje, jer svi jedva čekaju Grandov festival, koji će se održati na jesen."

A na kojoj televiziji će se prenositi vaš festival, pošto ste se razišli sa Pinkom? "To se još ne zna, ali sigurno na nekoj sa nacionalnom frekvencijom. Možda i na ružičastoj. Samo da objasnim neke stvari oko tog našeg fatalnog razlaza i navodnog Mitrovićevog i mog sukoba, zbog koga se digla medijska prašina. Željko i ja nismo u svađi! Imamo korektne odnose, čujemo se svaki drugi dan i normalno komuniciramo. Zna se da je Grand krenuo u realizaciju sopstvenog TV kanala, i on je trebalo da bude u Pinkovom paketu. Dva dana pre nego što je trebalo da potpišemo ugovor sa Mitrovićem, dobili smo ponudu od SBB-a, koju zaista nismo mogli da odbijemo. Jedini razlog je što to finansijski Željko sigurno ne bi mogao da isprati. Prodali smo im 51 odsto Granda i dali su nam mogućnost da se maksimalno razvijamo. Potpisali smo ugovor o tajnosti, tako da ne možemo reći o kojoj sumi je reč. Tu ponudu, verujte, ne bi ni Mitrović odbio!"

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE+
Jelena Jakovljević Bin Drai, priredila je zabavu povodom Uskrsa u svom domu u Dubajiu. Bivša mankenka u..
Nasini astronomi nedavno su otkrili planetu, koja je po svojoj veličini najsličnija Zemlji, a koja orbitira oko..
Večerašnja emisija šoua Ples sa zvezdama bila je mnogo kvalitetnija kada su u pitanju naše poznate..
Copyright 2014 Svet Plus. All right reserved Powered by Svet Plus

Hosted by Svetplus.com | Design by svetplus